yangın kapısı Temel Açıklaması
Bu doğrultuda devlet bile ihtimam veren mühendisler tarafından belirlenen yangın yönetmeliğine şayeste bir şekilde yangın Merdiveni bapsı üretilmelidir.- İnternet sitesinin anlayışlevselliğini ve performansını arttırmak yoluyla sizlere maruz hizmetleri imar etmek,
Binada bulunan kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden hariçya veya yangın merdivenlerine erişmesinı sağlayan Yangın Kapısı modelleri kendi içinde hareketsiz kanatlı, çift kanatlı ve ürkü barlı Yangın Kapıları olarak sınıflandırılmaktadır.
Yangın kapılarına pencere uygulanabilmektedir. Stoktaki temek ebatları 500x500 mm ve 300x400 mm'dir.
Yanma ve ısıevet dayanıklı yangın çıkış kapısı, yangın yayılmış olsa üstelik dumanı akçakesme ve alevleri bir süreliğine engelleme özelliği sayesinde emin zemin oluşturur.
Yangın merdiveni yönetmeliği gereği tüm binalarda en azca 2 sayı yangın çıkışı bulunması zorunludur. Başkaca dokumalarda bulunacak şahıs adetsına demetlı olarak yangın merdiveni çıkış skorsı da peşış gösterecektir.
Yangın kapısı özellikleri incelendiğinde olması gereken ve uyanıklık etmeniz gereken durumları şu şekilde belirtebiliriz;
Yangın merdiveni yönetmeliği esasta henüz geniş olan bir kanun olan “Binaların Yangından Korunması Karşı Yasa” kapsamında değerlendirilmektedir. Bu yönetmelik, yangın merdivenlerinin tasar çizimı, kurulumu ve hizmetı dahil tutulmak üzere binalarda yangın güvenliği gerekliliklerini esas hatlarıyla belirtmektedir.
Yangın kapısı evgin çıkış bağırsakin kullanılacaksa o hin gerekli koşulları / standartları sağlayıcı yani yangın peklik belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı Yangın Kapısı kanadı içinde yalıtım olarak taş yünü ve kızılçıpan zaruri olarak bulunmalıdır. Bapda kullanılan sac kalınlığının da en azca 1.
Yangın en korkulu riziko sınıflarından biridir. Yangınlarda bina mukavemeti, beşer boşaltma sıkıntısızışı ve yangının dağıldığı alanların arama altında tutulması hayati önem taşımaktadır.
Yangın bapları her binanın önemli bir parçbirliıdır ve avlu kurtarabilir. Yangın kapıları yangının yayılmasını önleyebilir ve mülkleri hasardan koruyabilir.
Ancak genel anlamda kullanılan biçimi aşağı selim itilen ve kolayca açılmasını sağlayan panik kısım şeklindedir. Kazalı durumlarda kullanılacağı bağırsakin berenarı davranışlevsel şekilde uhde yapmalıdır.
Kolay açılmalıdır. Bapnın kilitli olmaması yahut kilitli olsa bile birlik hareketle açılabilmesi gerekir. Kapının üzerinde ürkü bar veya benzeri bir işleyiş bulunmalıdır.
dâhilin yerleştirilen mekanizmanın sağlıklı çalışıp çkızılışmadığını periyodik kontroller ile kovuşturma etmek ve herhangi bir arızada giderilmesini sahip olmak önemlidir.